Naučte sa uvariť najlepšie recepty českej kuchyne so šéfkuchárom Radkom Pálkou.
Česká kuchyňa je plná lahodných jedál, ktoré odrážajú bohatú históriu a kultúru krajiny. Medzi najlepšie recepty patrí sviečková na smotane – jemné hovädzie mäso v krémovej omáčke, podávané s knedľami a brusnicami. Tradičné „vepřo knedlo zelo“ je ďalšou ikonou, kde sa šťavnaté bravčové mäso kombinuje s kyslou kapustou a nadýchanými knedľami. Nezabudnime ani na sladký trdelník, pečený nad otvoreným ohňom a posypaný škoricou a cukrom, ktorý je obľúbeným dezertom nielen v Česku, ale aj medzi turistami. Tieto jedlá prinášajú domov kúsok českej pohostinnosti a tradície, a preto by nemali chýbať v žiadnej kuchárskej zbierke. Naučte sa tieto recepty a objavte kúzlo českej kuchyne!
Najlepšie recepty českej kuchyne nie sú jednoduché a rozhodne nie rýchle. Preto, ak si chcete pochutnať na dobrej slovenskej kuchyni bez chemických náhradiek a dochucovadiel, pripravte si niekoľko hodín svojho času. Ale nebojte sa, oplatí sa vám to. Až sa podľa šéfkuchára Radka Pálky naučíte španielske vtáčiky, sviečkovú, alebo guláš ak tomu vynikajúce domáce knedle, získate uznanie a obdiv nielen od svojich partnerov, ale predovšetkým od svojich známych a kamarátov.
V kurze „Najlepšie recepty českej kuchyne „sa dozviete:
- aké sú základy a pravidlá českej gastronómie
- aké sú najzákladnejšie a najobľúbenejšie české recepty
- aké vychytávky vám počas varenia uľahčia život
- na čo treba myslieť a čo dodržiavať pri varení knedlí
- že aj českú kuchyňu dokáže urobiť laik, ak tomu dá čas a všetko potrebné
Lektor Radek Pálka vybral najznámejšie a najobľúbenejšie recepty z českej kuchyne, ktoré pre vás natočil a zároveň aj napísal. Vždy pod videom nájdete recept, ktorý si môžete stiahnuť a vytlačiť.
Tradičná česká kuchyňa: Ako pripraviť obľúbené recepty
Lekcie kurzu:
- Bramboračka – Zemiaková polievka
- Zelňačka – Kapustnica
- Kyselo
- Predstavenie platenej časti
- Sviečková na smotane
- Pečená kačica a pomarančová kapusta
- Paradajková omáčka a plnený paprikový struk – Rajská
- Guláš z glejovky
- Kapustové fašírky s údeným mäsom
- Kura na paprike
- Španielsky vtáčik s ryžou
- Moravský vrabec, kyslá kapusta
- Bonus 1 – žemľové knedle
- Bonus 2 – zemiakové knedle
- Bonus 3 – chlpaté knedíky
- Bonus 4 – dusená ryža
- Bonus 5 – servírovanie jedál
Šéfkuchár Radek Pálka hovorí:
„Ak dáte mojim receptom čas, lásku a pohodu, budete v budúcnosti variť lepšie, než hociktorý šéfkuchár.“
A teraz už nezostáva nič iné, len popriať DOBRÚ CHUŤ!