Varíme zdravo pre deti.
V online kurze Varíme zdravo pre deti získate množstvo tipov na prípravu zdravých a výživných pokrmov, ktorým neodolá ani ten najmlsnejší detský jazýček.
Vďaka kurzu „Varíme zdravé jedlo pre deti“ získate množstvo informácií a odporúčaní, ktoré sa týkajú najrôznejších aditív či umelých sladidiel, bieleho cukru, bielej múky, soli, tuku alebo mäsa v detskom jedálničku. Zistíte tiež, ako na tanier malých stravníkov zaradiť nutrične hodnotné potraviny, ku ktorým patria napríklad strukoviny, pšeno, pohánka, ale aj morské riasy a ďalšie, často menej známe zdravé dobroty.
Ilona Dostálová sa v detskom kurze varenia zameria aj na odporúčania ohľadom pomerov jednotlivých živín alebo tepelnej úpravy surovín. A čo je najdôležitejšie – predstaví vám aj svoje nápady na to, ako variť zdravo, aby pokrmy deťom chutili.
Popis kurzu:
Vďaka kurzu „Varíme zdravé jedlo pre deti“ objavíte kúzlo zdravého varenia kvalitných a nutrične vyvážených jedál pre najmenších stravníkov. Nemusíte sa báť – zdravé varenie neznamená míňanie množstva peňazí alebo hodiny strávené pri platni. V kurze sa dozviete, ako pozvoľna nahrádzať tradičné suroviny zdravšími, ako z detského jedálnička ubrať biely cukor alebo ako deti naučiť jesť ovocie a zeleninu.
Medzi recepty, ktoré v kurze varenia pre deti vyskúšate, patrí napríklad pšeničná knedľa s pohánkovou krupicou, plnené pšeničné knedle s pohánkou, pšeno rizoto, pšeno guľôčky alebo plnené pšeničné knedle s kukuricou. A pretože deti zbožňujú najrôznejšie kaše, nákypy či placky, predvedie vám Ilona Dostálová, ako na kašu z pohánkovej krupice, pšenozelený zeleninový nákyp s tempehom alebo trebárs pšeničné placky.
Aj vaši potomkovia zaryto odmietajú všetku zeleninu, ktorú im ponúknete? Vďaka kurzu sa dozviete, ako zeleninu správne ochucovať a pripravovať tak, že si ju zamilujú aj tie najmaškrtnejšie jazýčky! Ilona Dostálová vám ukáže, ako pripraviť zeleninu v pare (teda nishime), ale aj ako na pečenú zeleninu, sladkokyslú nakladanú červenú repu, toľko obľúbené batátové hranolky alebo dokonalý avokádový dip.
Veľkým otáznikom bývajú v mnohých rodinách strukoviny. Zabudnite na nudné pokrmy z nich, ktoré poznáme z vlastného detstva – v kurze varenia zistíte, ako na cícerové karbonátky, cícerové nátierky alebo kaše, cícerový segedín, naklíčené mungo či japonské gomasio.
A na záver sa presvedčíte, že aj dezerty môžu byť zdravé! Ilona Dostálová vám ukáže, ako pripraviť korpus na tortu alebo pšeno krém, jahodové rezy s agarom, pomarančovo-čokoládové rezy, pohánkovú bublaninu, hruškové koláčiky s posýpkou a ďalšie dobroty. Jedlá z kurzu varenia budú chutiť tým najmenším aj tínedžerom.
V kurze sa dozviete:
- ako variť z rôznych druhov strukovín
- ako na pšeno a pohánku
- ako pripraviť zeleninu tak, aby deťom chutila
- ako spracovávať málo známe potraviny
- ako na pokrmy z ovocia
- ako pripravovať zdravé sladké jedlá
- ako na zdravé dezerty
Lektorka Ilona Dostálová, ktorá sa zdravou stravou dlhodobo zaoberá, vám v kurze varenia pre deti predstaví rad receptov a tipov na zdravé jedlá, ktoré budú vašim ratolestiam nielen chutiť, ale prispejú aj k ich zdravšiemu životnému štýlu. Napokon je vedecky dokázané, že úprava stravovacieho režimu môže viesť ku kvalitnejšiemu a dlhšiemu životu. Navyše vďaka absolvovaniu kurzu získate zadarmo elektronickú kuchárku Ilony Dostálovej, v ktorej nájdete množstvo ďalších úžasných a zdravých receptov.
Vďaka kurzu „Varíme zdravé jedlo pre deti“ zistíte:
- ako zaradiť na detský tanier nutrične hodnotné suroviny, ako sú strukoviny, pšeno, pohánka alebo morské riasy
- aké sú odporúčania týkajúce sa pomeru jednotlivých živín alebo tepelnej úpravy surovín
- základné informácie o aditívach, umelých sladidlách, bielom cukre, mäse, bielej múke, soli a tukoch
- ako pripraviť zeleninu v pare alebo ako ju piecť, ako na batátové hranolky, avokádový dip či zeleninu na cesty
- ako pripraviť cícerové karbonátky, nátierky, kaše alebo cícerový segedín
- ako na zdravý tortový korpus, rezy, krémy, bublaniny a koláče
- ako pripraviť naklíčené mungo alebo gomasio
Ako bonus získate elektronickú kuchárku Ilony Dostálovej s množstvom ďalších receptov, ktoré v kurze nenájdete.